Blog ICF ROMANIA

ICF ROMANIA

Vrei să publici un articol pe Blogul ICF?

A. Ești membru ICF România. 

B. Alegi să tratezi o temă legată direct de coaching

  • aspecte / reflecții legate de competențe și aplicarea lor în practica ta de coaching
  • aspecte / reflecții din sfera supervizării sau mentoratului în coaching
  • aspecte/ reflecții legate de etică în coaching
  • teme destinate familiarizării publicului cu beneficiile coachingului în varii domenii de activitate sau pentru diferite tipuri de provocări (fără a face nicio referire la promovarea unor companii/persoane/programe etc.)

C. Respecți următoarele condiții

  1. Articolele vor avea maxim 800 de cuvinte. Pot fi în limba română sau engleză.
  2. Fiecare coach poate posta cel mult 3 articole pe an (pe teme diferite sau teme similare), care nu vor avea apariții consecutive.
  3. Articolele vor fi însoțite de poză și scurt bio autor (maxim 350 de caractere) + link activ profil LinkedIN + imagine pentru articol.
  4. Articolele sunt libere de orice formă de promovare a companiei și/sau persoane, programe de training, etc.
  5. Fiecare articol va avea disclamer: „nu reprezintă poziția oficială a ICF, răspunderea pentru conținut și imagine, drepturi de autor, aparține în întregime autorului”.
  6. Autorul își asumă răspunderea că are toate drepturile aferente de utilizare asupra pozelor trimise (cea a autorului, imaginea pentru articol).
  7. Autorii sunt rugați să declare dacă în crearea articolului au folosit instrumente de inteligență artificială (AI). În cazul utilizării AI, autorii trebuie să precizeze în ce măsură AI a contribuit la elaborarea textului (generare de idei, redactare, traducere etc.) și să se asigure că rezultatul final a fost revizuit și aprobat de autor. 
  8. Orice articol publicat pe site-ul ICF România va putea fi preluat (în orice altă publicație, blog, rețele sociale, etc.) doar menționînd faptul că acesta a fost publicat în blog-ul ICF… la data..
  9. Orice articol care anterior a mai fost postat (în orice altă publicație, blog, rețele sociale, etc.) va avea un disclaimer în acest sens ce va apărea explicit în articolul din blog-ul ICF Romania menționând faptul că acesta a fost publicat în anterior ….la data …… Nu se vor publica link-uri către acele platforme.  

 Notă.
Secțiunea ”Masterful coaching” este dedicată exclusiv membrilor ICF România care sunt certificați Master Certified Coach (MCC). 

The Power of Not Knowing: Embracing Uncertainty as a Path to Growth

As coaches, we often guide our clients through uncertainty, helping them navigate transitions and find clarity.

Ce riscuri poți avea într-un proces de coaching de echipă?

Dacă citim cu atenție competențele de coaching de echipă descoperim punctele în care trebuie să manifestăm atenție sporită în acest proces.

Containerul bun și containerul rău

M-am observat în anumite perioade de viață, după ce am depășit niște provocări – indiferent că erau în plan personal sau profesional, examene (de toate felurile) sau poate…

Coachingul nu se desfășoară în vid: etică și morală, o perspectivă integrată

În domeniul coachingului, înțelegerea și aplicarea principiilor etice și morale sunt esențiale pentru a oferi clienților suport autentic și valoros.

Limitările coachingului online/ remote ca metodă de învățare

Ca formă de învățare pentru client, coachingul online are o putere limitată, din următoarele motive...

Ce fel de coaching se potrivește românilor?

Fac coaching cu manageri corporativi din multe țări ale lumii, provenind din culturi diferite și având, evident, experiențe de viață total diferite, influențate de religii diferite și de…

Despre r i t m și rezonanță în coaching

Atât ca lider cât și ca și coach am avut de învățat lecția ritmului. Ca lider: că sinergia echipei e la fel ca homeostazia corpului uman, adică nu…

“Lauda de sine, nu miroase a bine!”

Ce ne facem însă când înțelegem că avem datoria să ne arătăm lumii în ce avem noi special, cu acele lucruri pe care le facem foarte bine, cu…

Nouă direcții de antrenament pentru praxisul contemplativ în coaching

Pentru oricare dintre noi, coachi sau clienți, viața a devenit extrem de complexă. Dar acest articol nu este despre motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru, ci despre…

Coaches are like onions

Professional coaches are trained, certified through comprehensive examinations and become part of professional communities that scrutinize thoroughly their activity from an ethical point of view.

Transformare organizațională și coaching – o poveste despre David și Goliat

„Transformare” este cuvântul zilei. În mediul organizațional sunt multe companii care au trecut și trec prin transformări.

From the Ashram to Leadership Excellence: 6 Key Lessons for Elevating Your Leadership Skills

My strong belief is that each and every one of us strives to become the best version of ourselves, both personally and professionally...