ICF este o familie de entități în serviciul susținerii profesiei de coaching la nivel global. ICF a fost fondată în 1995, cu scopul de a da credibilitate unei profesii emergente și de a le oferi coachilor un spațiu de conectare. În cei peste 25 de ani care au urmat, ICF a crescut și a devenit cea mai mare organizație globală de coachi profesioniști și principala voce a comunității globale de coaching.
În 2020, Federația Internațională a Coachilor a devenit Federația Internațională de Coaching. Acesta nu a fost doar o schimbare de nume; a fost un nou mod de a servi coachii, clienții de coaching, comunitățile noastre și umanitatea, în timp ce urmărim viziunea noastră despre coaching ca parte integrantă a unei societăți prospere.
În 2021, ICF a creat un nou brand și ecosistemul ICF. Ecosistemul ICF reflectă interesele ICF în multe domenii ale industriei de coaching, reprezentate de șase organizații familiale unice care alcătuiesc întregul sau „Unicul” ICF. Este o extensie a schimbării noastre de filozofie – o mai bună ilustrare a modului în care toate părțile interesate din sfera noastră pot relaționa cu ICF și pot face parte din ea.
ICF România Chartered Chapter este reprezentantul local la ICF Professional Coaches.
Leadership în ICF România
Chapterele locale sunt organizații de coachi voluntari care, conduși de pasiunea și dorința de a contribui la susținerea și dezvoltarea profesiei, își asumă rolul de a dezvolta și conduce inițiative și proiecte locale menite să ofere membrilor acest spațiu de întâlnire și conectare între coachi și stakeholderi relevanți din piața românească dar și un spațiu de învățare și dezvoltare continuă.
Orice membru este invitat ca cel puțin o dată în cariera sa să își asume un rol de voluntar și un rol de conducere a uneia dintre aceste inițiative sau proiecte. Conform Bylaws ICF România orice voluntar care a fost implicat în activitățile locale cel puțin în poate candida pentru un rol în Board ul ICF România pentru a coordona activitățile unui anumit departament.
Rolul de membru în Boardul ICF România este onorant pentru un coach care își asumă reprezentarea colegilor membrii și a profesiei în fața tuturor stakeholderilor din piața românească cât și un rol de înaltă responsabilitate toate în privința creșterii continue și a eticii profesionale a coachilor prin toate activitățile pe care le coordonează împreună cu echipele de voluntari.
Echipa de voluntari activi ICF România generează continuu o serie de proiecte noi și interesante. Prin urmare organizația are nevoie de implicarea unui număr cât mai mare de voluntari activi si determinați, cu un set extins de cunoștințe, abilități și atribute personale, pentru a continua să conducem organizația și profesia de coaching către viitor.
Membrii ICF România care au experiență de voluntariat și își doresc asumarea unor roluri la nivelul ICF Professional Coaches pot afla mai multe de aici.