S-a încheiat luna mai, în care am petrecut împreună Săptămâna Internațională a Coachingului (International Coaching Week – ICW). Pentru cei care nu știți multe detalii, Săptămâna Internațională a Coachingului este un eveniment anual organizat de către International Coaching Federation (ICF), în timpul căruia coachi din întreaga lume oferă sesiuni gratuite, ateliere, webinarii și alte activități ce au coachingul ca prim element de conexiune. Săptămâna Internațională a Coachingului este un eveniment dedicat promovării beneficiilor coachingului profesionist și creșterii conștientizării publicului asupra importanței coachingului.
Dar de ce este important coachingul?
S-a dovedit că acesta reprezintă o unealtă valoroasă în dezvoltarea abilităților și capacităților individuale, oferind în același timp un impuls semnificativ în îmbunătățirea performanței. Este o metodă eficientă de a aborda și rezolva probleme și provocări înainte ca acestea să devină dificultăți majore. În cadrul unei sesiuni de coaching, interacțiunea se desfășoară sub forma unei conversații axate pe descoperirea de către coachee a propriilor răspunsuri, fiind recunoscut faptul că oamenii sunt mai motivați să se angajeze cu soluțiile pe care le descoperă singuri, în comparație cu cele impuse din exterior. Astfel, coachingul nu doar oferă ghidare și suport, ci și încurajează autonomia și responsabilitatea personală în procesul de învățare și dezvoltare. Săptămâna Internațională a Coachingului celebrează atât pe cei care promovează acest instrument, cât și pe cei care îl utilizează pentru a-și descoperi propriile soluții pentru provocările întâmpinate.
În România, Săptămâna Internațională a Coachingului (13-19 Mai 2024), a reunit peste 480 de participanți la cele 14 evenimente organizate online și fizic (București, Brașov și Cluj-Napoca), creând un mediu dinamic și educativ pentru toți cei implicați. Generozitatea membrilor acreditați a făcut posibilă oferirea de sesiuni de coaching gratuite, un gest care reflectă angajamentul și altruismul acestor profesioniști. Astfel, în cadrul acestei inițiative, 52 de coachi acreditați la nivel ACC, PCC și MCC au oferit un total de 284 de sesiuni de coaching pro bono. Săptămâna Internațională a Coachingului nu a fost doar o oportunitate pentru beneficiarii sesiunilor gratuite, ci și pentru coachi, care au putut acumula puncte CCEU, contribuind astfel la dezvoltarea profesională continuă a celor implicați.
Scopul evenimentului este de a aduce împreună profesioniști din domeniul coachingului, clienți și publicul larg pentru a explora și înțelege mai bine ce reprezintă coachingul și cum poate contribui la dezvoltarea personală și profesională. Săptămâna Internațională a Coachingului nu este doar o serie de evenimente, ci reprezintă o oportunitate pentru oameni din întreaga lume să descopere puterea coachingului în transformarea vieților lor. Prin sesiunile gratuite oferite și prin implicarea activă a profesioniștilor din domeniu, această “săptămână” poate servi ca un catalizator pentru schimbare. Putem spune că este un moment de uniune în conexiune, în care se subliniază importanța ghidării, autonomiei și responsabilității personale în călătoria către succes și împlinire.
Despre autor
Camelia Tarău
Camelia Tarău are peste 15 ani de experiență relevantă în operațiuni, management de proiect, marketing și comunicare. Camelia este coach, consilier vocațional și trainer acreditat ANC. Camelia a coordonat atât proiecte de life coaching, cât și în proiecte de executive și business coaching pentru diverse companii din România. Experiența sa acoperă arii precum leadership, comunicare și management strategic, având ca obiectiv îmbunătățirea performanței organizaționale. Prin abordarea sa, Camelia contribuie atât la dezvoltarea individuală, cât și la cea a echipelor în contextul organizațional.