Dincolo de planificare și management al timpului

august 19, 2022by Claudiu Gura0

Lumea corporatistă, în special, pare concentrată pe planificare și managementul timpului. Destul de des auzim în jurul nostru: “Time is your most valuable resource. Plan your time. Time is life, and life is time. Don’t waste time.”

Mulți oameni și-au crescut abilitățile de gestionare a timpului. Cu toate acestea capacitatea de a livra rezultate mai bune este aproape aceeași. Conform sursei, angajații sunt productivi doar 2 ore și 23 de minute pe zi. Gestionarea timpului este o abilitate importantă și necesară dar pare că nu mai reprezinta un avantaj competitiv.
Trebuie să privim dincolo…
Experiența ta de viață se extinde cu cât ai mai multă… energie!
Gândește-te la asta!
Experiența ta de viață se extinde cu cât ai mai multă energie!

Când ai fost ultima dată „plin” de energie și entuziasm pentru viață?

Ne putem schimba viața – și o putem schimba într-o anumită măsură în direcția în care ne-am propus- cat timp avem combustibilul potrivit.

Astazi vă propun sa ne uităm peste o carte deosebită, cu multe învătăminte de folos, la sugestia venita de la Roxana Cardos, Master Strengths Coach:

Energize: Make the Most of Every Moment // Simon Alexander Ong

“You can do amazing things, but only if you have the energy to do them”
Cum îți sună asta?

Cartea Energize accentuează importanța canalizării energiei, și nu numai, pentru îndeplinirea obiectivelor importante. În Energize, Simon Alexander Ong, Life Coach & Motivational Speaker, ne prezintă „arta și știința” managementului energiei.

Așadar, cum îți poți atinge potențialul maxim dacă ești mereu obosit, stresat și te chinui cu lista de todo-uri, mergând de la un task la altul?

Schimbarea de perspectivă, de a ne gestiona energia și nu timpul, poate fi „mind blowing”.
In acelasi timp, fără să ne asigurăm anumite limite care să reducă consumul accelerat de energie, să ne protejeze energia, este foarte posibil să nu putem experimenta niciodată adevărata libertate și împlinire. Cheia aici este că pur și simplu că nu vom mai avea energie pentru a face lucrurile pe care dorim cu adevărat să le facem.
Un alt mesaj important din Energize este ca proiectarea vieții începe întotdeauna cu proiectarea zilelor. Astfel, dacă nu planificăm ziua în funcție de ce este important cu adevărat pentru noi, ținand seama de energia pe care o avem, altcineva o va realiza pentru noi, fără a ține cont de energia avută.
Un experiment interesant de mentionat este cel in care s-a observat ca o oră de muncă profundă, când energia este mare, va fi aproape la fel de eficientă ca și încercarea aceleiași sarcini timp de patru ore când energia este scăzută.

Cartea mentioneaza inca o perspectiva interesanta: obținem cele mai bune soluții atunci când suntem calmi, relaxati si mintea noastră este linistită. Programând un timp special pentru odihnă și reîncărcare, începem să deblocam cea mai mare sursă de creativitate si putere de actiune.

Simon propune sa lucrăm cu sursele noastre naturale de energie pentru a ne recunoaște starea cea mai energică – când să „tragi serios” și când să „compensezi” – astfel încât să muncim în mod sustenabil către obiectivele importante.

Cartea ne ajuta sa indentificăm răspunsuri la întrebari cheie cum ar fi:
– Cum să identific cel mai productiv moment al zilei?
– Cum „încetinirea” mă poate ajuta de fapt să „accelerez”?
– Cum să stabilesc limite cu oamenii și timpul ?

Cartea este o adevarată sursa de inspirație si energie, cu accente practice! Autorul chiar sugerează practici simple pe care le poți încorpora în ziua ta pentru a-ți revitaliza și a-ți păstra nivelul de energie ridicat, astfel încât să fii foarte bine pregătit pentru orice.
Energize te va învăța cum să profiti la maximum de fiecare moment și să obții mai mult decât ai crezut vreodată posibil!

In plus, mi-au plăcut foarte mult toate citatele și poveștile inspiraționale împărtășite de Simon.
O carte strălucitoare și care provoacă sa ne gândim dintr-o perspectiva a energiei, o harta de folos pentru navigat în vremuri haotice.

Citind cartea am câștigat foarte multă claritate, alaturi de toate celelalte experiente „life-changing”!

Energize, minunata Carte a lui Simon Alexander, are parte de review-uri de la alti autori importanti la nivel mondial, printre acestea il mentionez pe Simon Sinek, si nu numai:

“This book is exactly what we need in this moment. With so many pulls and strains and stresses, Simon offers us simple steps for every one of us to indeed energize!” – Simon Sinek, optimist and New York Times bestselling author of Start With Why

“Learning how to energize ourselves is key to being happy and successful” – Shaa Wasmund MBE, author of How to Fix Your Sh*t

“Learning how to manage your energy changes your life. Don’t just read this book, do it!”– Marie Forleo, author of the #1 New York Times bestseller Everything is Figureoutable

Energia ta este totul: este combustibilul care îți determină succesul și îți dă puterea de a-ți atinge potențialul.

Tu ce poți realiza atunci când te simți plin de energie?

Recomand cartea Energize: Make the Most of Every Moment scrisă de Simon Alexander Ong cu încredere tuturor celor care doresc să-și dinamizeze viața, dornici să-și atingă adevaratul potențial.

Mult success!

https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/gura_blog-e1685038418628.jpg

Despre autor

Claudiu GURA, ACC

Sunt convins că prin coaching și tehnologii moderne putem face viața oamenilor mult mai bună, permitem afacerilor să se dezvolte frumos, în timp ce avem cu toții mai mult timp pentru activități personale, cu familia sau cu cei dragi nouă.

 • ICF ACC Coach, pasionat de Coaching si Tehnologii Moderne
 • Arhitect de soluții IT, cu numeroase implementări de soluții, cu peste 20 de ani experiență în domeniul IT&Tehnologie, în industriile Educaționale, Telecomunicații, Sectorul Public, Apărare și Servicii Financiare.
 • Din anul 2017 este Mentor Voluntar și ajută copii să facă primii pași în lumea programării computerelor.
 • Claudiu este o persoană deschisă și optimistă, unul dintre motto-urile preferate fiind: “Success Is Only 20 Percent Skills and Mechanics, and 80% Mindset, All in Your Head” (Tony Robbins)

Punctele de vedere și opiniile exprimate în articolele invitaților, prezentate pe acest blog, aparțin autorului și nu reflectă neapărat opiniile și punctele de vedere ale Federației Internaționale de Coaching (ICF). Publicarea unui articol aparținând unui invitat pe blogul ICF Romania nu echivalează cu aprobarea sau susținerea din partea ICF Romania a produselor sau serviciilor furnizate de autor.
Cei care doresc să afle mai multe despre autor sau să îl contacteze sunt invitați să o facă prin intermediul retelelor sociale, a paginilor personale sau profesionale din social media sau pe site-urile profesionale ale acestora.

Abonează-te la newsletter

  https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
  ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
  office@coachingfederation.ro
  Ne găsiți si peSocial media

  Abonează-te la newsletter

   https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
   ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
   office@coachingfederation.ro
   Ne găsiți si peSocial media

   2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.

   2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.