Sesiuni facilitate de practică a competențelor definite de Federația Internațională de Coaching

ICF Romania Chapter propune întregii comunității de coach-i din România un program structurat pentru a practica, explora și aprofunda, într-un cadru de învățare, competențele fundamentale ale coach-ilor profesioniști, așa cum sunt ele conturate de Federația Internațională de Coaching.
Prin lansarea acestui program, ICF România dorește să contribuie la susținerea practicii de coaching profesionist în România și să ofere tuturor coach-ilor interesați să învețe și să practice coaching profesionist, oportunități de învățare cât mai variate și de înaltă calitate, menite să îi sprijine în demersurile individuale de acreditare în cadrul ICF și/sau de dezvoltare profesională continuă.

Alături de alte evenimente și acțiuni similare destinate dezvoltării profesionale a membrilor ICF și întregii comunități de coach-i din România, programul de Sesiuni facilitate de practică contribuie la implementarea valorilor fundamentale asumate de organizația noastră, la nivel local și la nivel global: Profesionalism – dorim să stabilim și să demonstrăm standarde de excelență pentru calitatea, certificările și competențele coaching-ului profesionist, și Colaborare – dorim să promovăm crearea unei comunități profesionale cât mai puternice.

NOU!

O dată cu Seria a III-a – 2023-2024, ICF România deschide porțile acestui program pentru toți coach-ii din România.

Modul de structurare al programului Sesiuni facilitate de practică – adresat tututor coach-ilor din România – este sub formă de sesiuni facilitate de mentori coach-i înregistrați ICF, care se oferă (voluntar) să ghideze membrii să își crească nivelul de competență dedicat unei teme specifice.

ICF România răspunde astfel cererii venite din partea a numeroși coach-i care nu fac parte din comunitatea noastră, dar doresc să se antreneze și să învețe coaching profesionist.

Participarea este gratuită doar pentru membrii ICF România, taxa de participare pentru ceilalți coach-i este de 125 lei.

NOU!

Seria a III-a propune un parcurs diferențiat de practică, antrenament și învățare în funcție de cele 3 niveluri de acreditare oferite de Federația Internațională de Coaching – Associate Certified Coach, Professional Certified Coach, Master Certified Coach.

Astfel, fiecare sesiune va fi orientată către oferirea unui cadru de antrenament și învățare în funcție de nivelul de aspirație al fiecărui coach – de la cei începători, până la cei mai experimentați.

Calendarul disponibil mai jos ilustrează modul cum ICF România a structurat programul pentru această nouă serie de Sesiuni.

Programul este gândit pornind de la cele 8 competențe de bază definite de ICF, dar și de la competențele privind coaching-ul de echipă, după caz. Într-o sesiune pot fi abordate una sau mai multe competențe, la alegerea mentorului.

Formatul sesiunilor, cu o durată maximă de 1.5 ore, va fi definit de mentor-coach-ul care îl susține, putând lua forma unor discuții libere pe competențe, oferirea de informații și sugestii pentru clarificarea anumitor nuanțe și detalii pe tema abordată, antrenament în triade sau sesiuni demo.

Sesiunile se desfășoară în format online, pe platforma Zoom, în intervalul orar 18:00 – 19:30 (ora României).

Sesiunile se adresează tuturor coachilor din România care doresc să învețe, să practice, să exerseze – fie pentru dezvoltare profesională continuă, fie pentru certificare/recertificare, fie pentru obținere de puncte CCE.

Facem precizarea că aceste sesiuni nu vor putea fi contorizate ca sesiuni formale de mentorat, ci sunt sesiuni de antrenament benevole. De asemenea, scopul și formatul sesiunilor nu este nici unul de predare / training, ci sunt axate pe practica și exersarea competențelor definite de ICF.

Participanții sunt rugați să vină pregătiți pentru a practica intens (inclusiv în rol de clienți, cu subiecte pentru scurte sesiuni), a împărtăși din experiența lor profesională cu ceilalți coach-i sau a clarifica și îmbunătăți aspecte din practica lor de coach-i (cazuri întâlnite în practică). De asemenea, participanții sunt rugați să fie deschiși către noi experiențe, către a se expune în calitate de coach-i sau clienți în cadrul sesiunilor de practică, să se implice pentru a contribui la crearea unui spațiu interactiv și dinamic de învățare.

Pentru orice informații suplimentare aveți la dispoziție adresa de email community@coachingfederation.ro.

Calendarul derulării Sesiunilor facilitate de practică

https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_01.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_02.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_03.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_04.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_05.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_06.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_07.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2023/07/sesiuni_2023_08.png
Vă invităm să îi cunoașteți în continuare pe mentor coach-ii ICF România care vor găzdui și facilita cele 8 sesiuni.
Adela Iepure

Adela Iepure


20 iunie 2023: Drumul către ACC - I

Adela Iepure, PCC - are o experiență de peste 13 ani în coaching, acreditată ACC din 2013 și PCC din 2018. Lucrează cu manageri și lideri din companii multinaționale din Romania și alte țări europene, sprijinindu-i să își asume o prezență cât mai autentică de leadership, să își dezvolte noi competențe și abilitați și să treacă cu bine prin tranzițiile personale și profesionale. Din 2016 este formator în echipa școlii de coaching One2Coach și mentor coach ICF.
Rareș Manolescu

Rareș Manolescu


10 octombrie 2023: Drumul către ACC - II

Rareș Manolescu, PCC, are o experiență de 26 ani în training, peste 17 ani ca manager și antreprenor și aproape 16 ani de coaching individual și cu echipe, devenind unul din cele mai cunoscute nume de pe piața de training și coaching din România. Experiența sa de coaching sistemic și profunda înțelegere a motivației umane îi ajută pe participanți să devină mai implicați în procesul de învățare și îi îndrumă înspre acțiune. Rareș lucrează cu companii multinaționale și cu CEO, Manageri Seniori ori antreprenori de pe 5 continente și a ținut workshopuri, sesiuni de coaching sau conferințe în peste 25 de țări. Din 2020, odată cu trecerea în virtual, managerii cu care lucrează sunt din peste 45 de țări de pe toate continentele. El a contribuit semnificativ la lansarea și dezvoltarea Blanchard International România, divizie a companiei Human Invest. În prezent este partener regional al Metasysteme Coaching în regiunea EMEA, lucrând alături de Alain Cardon la dezvoltarea coachingului sistemic în Orientul MIjlociu si Europa.
Adrian Hodoba

Adrian Hodoba


14 noiembrie 2023: Drumul către ACC - III

Adrian Hodoba, PCC - are peste 20 de ani de experiență în vânzări B2B, managementul echipelor și antreprenoriat. În 2015 a avut loc prima lui întâlnire cu coaching-ul, în calitate de client, care ulterior l-a inspirat să urmeze o formare în coaching în 2017. Noile abilități învățate l-au ajutat să dubleze rezultatele la munca, eliminând orele suplimentare, să conștientizeze importanța bunăstării și să facă pași concreți în sporirea acesteia prin activitatea sportivă și nutriție. La finalul anului 2018 a ales să continue cariera în calitate de coach profesionist și să sprijine clienții să devină cine își doresc și să aibă viața la care au visat mereu.

A investit în total peste 600 ore de formare și mentorat în coaching.

Lucrează cu persoane individuale, lideri și echipe din diferite industrii și țări pentru a îmbunătăți performanța în muncă și bunăstarea, comunicarea, pentru a creiona planuri de carieră sau pentru a finaliza cu succes tranzițiile în carieră.A person with a beard and mustache

În timpul liber îi plac șahul, drumețiile și lectura.
George Bragadireanu

George Bragadireanu


12 septembrie 2023: Drumul către PCC - I

George Bragadireanu - MCC,a intrat în profesia de coaching în 2011, după 13 ani de carieră corporativă în instituții financiare multinaționale. A urmat cursurile mai multor școli internaționale de coaching și are câteva alte specializări în coaching existențial, logoterapie sau evaluări ale valorilor de leadership.

Este un susținător continuu al coaching-ului profesionist, contribuind la industria de profil prin traducerea sau finanțarea apariției unor cărți pe această temă, lansarea de aplicații pentru smartphone-uri dedicate educației managerilor despre coaching sau scriind cărți și articole. Este autorul cărții „The Leadership Spark: The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership” despre inovația integrală și despre modul în care cineva poate deveni creativ în actual conducerii.
Simona Gherasim

Simona Gherasim


24 octombrie 2023: Drumul către PCC - II

Simona Gherasim, MCC & Mentor Coach ICF, și-a început pregătirea formală în coaching, în anul 2007, cu coachingul sistemic, sub îndrumarea lui Alain Cardon. Pe parcursul anilor a urmat numeroase alte cursuri de pregătire și formări, cea mai recentă fiind cea în supervizare cu CSDT Bath. Una dintre plăcerile Simonei în coaching este acompanierea în calitate de mentor.
Monica Grigoriu

Monica Grigoriu


28 noiembrie 2023: Drumul către PCC - III

Monica Grigoriu, MCC, este un observator atent al modului în care oamenii interacționează în organizații și însoțește indivizi și echipe să își concentreze energia și atentia pe ceea ce este cu adevărat important în simplificarea vieții și activității lor. Ca Mentor Coach ICF de 11 ani, Monica invită coachii în formare și pe cei care vor să se perfecționeze să își antreneze și rafineze stilul de ascultare prin auto-observare și reflecție.
Daiana Stoicescu

Daiana Stoicescu


12 decembrie 2023: Drumul către PCC - IV

6 februarie 2024: Drumul către MCC

Daiana Stoicescu este Executive Coach si Coach Trainer, cu experiență de două decenii în comunicare în business și coaching. Lucrează cu antreprenori, leaderi, manageri și echipele lor și îi ajută să își atingă potențialul maxim. Deține certificări în coaching executiv, leadership embodiment și acreditarea de Master Certified Coach (MCC) acordată de către Federația Internațională de Coaching. Este membru fondator în Consiliul Director al Capitolului Local al Federației Internaționale de Coaching în România, unde a susținut creșterea notorietății profesiei de coach la nivel național. Acum, o mare parte din timp o alocă și formării de coachi profesioniști pentru că își dorește să contribuie la performanța liderilor și antreprenorilor care vor să fie din ce în ce mai buni în ceea ce fac.
Rodica Obancea

Rodica Obancea


6 februarie 2024: Drumul către MCC

Rodica Obancea - MCC, activează ca și coach profesionist din 2007 și are parteneriate de coaching cu lideri și echipe de leadership din industrii și organizații variate, în Romania și international. De-a lungul călătoriei de coach profesionist, Rodica a practicat coachingul ca fiind un stil de viață și un stil de business, și a creat proiecte, echipe și companii ce au această înțelegere la bază. Este pasionată de antreprenoriat și crede că ne putem antrena curajul de a fi și a face ceea ce ne dorim cu adevărat, onorand potențialul nostru cel mai înalt. Apreciază colaborarea cu alți coach și rezultatele atinse împreună și este mentor – coach din 2020.

Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte.
Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte, care vor fi anunțate cu 2-3 zile înainte.

Abonează-te la newsletter

    https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
    ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
    office@coachingfederation.ro
    Ne găsiți si peSocial media

    Abonează-te la newsletter

      https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
      ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
      office@coachingfederation.ro
      Ne găsiți si peSocial media

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.