FAQ

Despre ICF Romania și coaching

Ce este ICF România și cu ce se ocupă?

ICF Romania Chapter (pe scurt „ICF Romania”) este o organizație a membrilor ICF din România, care are drept scop promovarea coachingului profesionist în România și dezvoltarea comunității membrilor ICF din România. ICF România nu acreditează programe de curs și nu este implicată în procesul de evaluare a programelor de certificare.

Cum definește ICF coaching-ul?

ICF definește Coaching-ul ca fiind un parteneriat Coach – Client într-un proces de gândire creativ și stimulativ, care îi inspiră pe clienți să-și maximizeze potențialul personal și profesional.

Despre statutul de membru

Cum pot să devin membru ICF România?

Pentru a deveni membru ICF puteți găsi toate informațile necesare în linkul de aici.

Dacă sunt membru ICF Global devin automat și membru ICF România?

Pe parcursul înscrierii pe ICF Global veți fi întrebat(ă) dacă doriți să vă afiliați unui chapter. Pentru a deveni membru ICF România Chapter, aveți opțiunea de a bifa Chapterul România.

Ce avantaje am ca și membru ICF?

Membrii ICF au multiple beneficii: acces la cercetare în domeniu, networking, workshopuri și întâlniri de practică, servicii de certificare și acreditare recunoscute la nivel global. Toate eforturile ICF sunt concentrate pe coaching – de la informarea publicului despre modul în care funcționează coaching-ul până la efectuarea de cercetări în industrie. ICF construiește, sprijină și păstrează integritatea profesiei de coaching prin standarde și programe. Calitatea de membru nu este doar o investiție în viitorul coach-ului, ci și o investiție în viitorul coaching-ului.

Pentru a deveni membru este nevoie să am o certificare ICF?

Pentru a fi membri, coach-ii nu trebuie să dețină o certificare ICF. Totuși, certificările ICF sunt recomandate și oferă beneficii suplimentare.

Ce tip de coach-i se alătură ICF?

Membrii ICF sunt specializați într-o varietate de domenii, cum ar fi Executive Coaching, Life Coaching, Leadership Coaching, Relationship Coaching, Career Coaching și alte domenii de coaching.

Despre certificarea ICF

Este obligatoriu să obțin o certificare ICF?

Dacă doriți să vă dezvoltați o afacere sau carieră în domeniul coaching-ului, o certificare ICF este cea mai bună modalitate de a dovedi faptul că dețineți cunoștințe, abilități și că aveți un angajament față de standarde etice și profesionale înalte. Cu toate acestea, deoarece coaching-ul nu este reglementat de nicio țară sau stat, nu este obligatoriu să faceți formare în coaching sau să obțineți certificare.

Ce trebuie sa fac pentru a obține certificarea ICF?

Primul pas este urmarea unui program acreditat de ICF Global. Poți găsi programele din România AICI.
Pentru detalii referitoare la procesul de certificare CLICK AICI.

Care este diferența între Acreditare și Certificare?

Acreditarea este procesul prin care trec școlile de coaching. Astfel, prin acreditarea ICF a școlilor de coaching se stabilesc standarde curriculare care asigură consecvența în programele de formare a coach-ilor și consecvența în rândul profesioniștilor de coaching. Școlile prezente în România le poți vedea pe site-ul nostru: Acreditarea în coaching

Certificarea este procesul prin care coach-ii pot obține certificarea internațională, in urma atingerii unor standarde de educatie si experienta, dar si a demonstrarii aplicarii unor competente de coaching. Exista trei niveluri: ACC, PCC și MCC. Poți găsi mai multe informații AICI.  La acest link poți vedea și cerințele pentru a obține certificarea, care diferă în funcție de nivel.

Ce înseamnă să fii certificat ICF?

Certificările sunt acordate coachi-ilor profesioniști care au îndeplinit cerințele referitoare la cunostinte și experiență și au demonstrat o înțelegere și o practică aprofundată a competențelor de coaching. Obținerea certificării înseamnă angajamentul unui coach față de integritate, înțelegerea și practicarea abilităților de coaching și dedicarea față de clienți.

Este obligatoriu să aplic mai întâi pentru Associate Certified Coach (ACC), și ulterior pentru celelalte certificări, Professional Certified Coach (PCC) sau Master Certified Coach (MCC)?

Candidații pot aplica fie pentru certificarea ACC, fie pentru certificarea PCC, atâta timp cât îndeplinesc toate cerințele pentru nivelul de certificare ales. Cu toate acestea, pentru certificarea MCC, candidații trebuie să dețină sau să fi deținut o certificare PCC ca o condiție prealabilă pentru eligibilitatea MCC. Acest lucru este pentru a sprijini cel mai bine succesul candidaților în obtinerea certificării MCC.

Pentru certificare ICF se pot trimite sesiuni în limba română?

Da, se poate aplica și cu sesiunea în limba română. Transcriptul va trebui să fie atât în română, cât și tradus în engleză.

Cum pot să mă asigur că programul de formare pe care l-am încheiat este acreditat ICF?

Școala pe care ati absolvit-o vă poate furniza aceste informații. De asemenea, puteți verifica dacă programul este acreditat prin utilizarea serviciului Education Search Service (ESS). În cazul în care programul este acreditat, acesta va fi listat în ESS.

Ce reprezintă punctele CCE?

Continuing Coach Education (CCE) este definită ca o activitate care asigură dezvoltarea continuă ca și coach. CCE este împărțit în două categorii: Competențele de bază (Core Competencies) și Dezvoltarea resurselor (Resource Development). Punctele CCE sunt dobândite la finalizarea cursurilor sau evenimentelor de dezvoltare, care au primit aprobarera ICF în acest sens.

Care este cel mai eficient mod de a obține puncte CCE, din punct de vedere al costului?

Calitatea de membru ICF oferă o varietate de modalități de a obține puncte CCE. Membrii ICF beneficiază de reduceri la diferite oferte, incluzând conferințe și evenimente (atât locale, cât și globale), aplicații de certificare ICF, rezultate ale unor studii de cercetare și alte oferte speciale.
Membrii au acces la conținut dedicat exclusiv membrilor pe Coachfederation.org, incluzând educație virtuală gratuită și arhive, care pot fi parcurse pentru obținerea punctelor CCE.
În cadrul ICF România, se desfășoară lunar evenimente, în urmă participării la acestea putându-se obține puncte CCE.

În cât timp primesc răspunsul după ce am aplicat pentru certificare ICF?

Termenul de răspuns este între 18-20 de săptămâni pentru certificare ACC și între 20-22 de săptămâni pentru certificare PCC si MCC.

Abonează-te la newsletter

  https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
  ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
  office@coachingfederation.ro
  Ne găsiți si peSocial media

  Abonează-te la newsletter

   https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
   ICF România se poziționează în fruntea progresului local al profesiei de coach.
   office@coachingfederation.ro
   Ne găsiți si peSocial media

   2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.

   2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.