Prin lansarea acestui program, ICF România dorește să contribuie la susținerea practicii de coaching profesionist în România și să ofere membrilor săi oportunități de învățare cât mai variate și de înaltă calitate, menite să îi sprijine în demersurile individuale de acreditare în cadrul ICF și/sau de dezvoltare profesională continuă.
Formatul sesiunilor, cu o durată maximă de 1.5 ore, va fi definit de mentor-coach-ul care îl susține, putând lua forma unor discuții libere pe competențe, oferirea de informații și sugestii pentru clarificarea anumitor nuanțe și detalii pe tema abordată, antrenament în triade sau sesiuni demo.
Sesiunile se desfășoară în format online, pe platforma Zoom, în intervalul orar 18:00 – 19:30 (ora României) și se adresează tuturor coachilor ICF România care doresc să învețe, să practice, să exerseze – fie pentru dezvoltare profesională continuă, fie pentru certificarea ACC!
Facem precizarea că aceste sesiuni nu vor putea fi contorizate ca sesiuni formale de mentorat, ci sunt sesiuni de antrenament benevole, în cadrul comunității ICF din România. De asemenea, scopul și formatul sesiunilor nu este nici unul de predare / training, ci sunt axate pe practica și exersarea competențelor definite de ICF.
Participanții sunt rugați să vină pregătiți pentru a practica intens (inclusiv în rol de clienți, cu subiecte pentru scurte sesiuni), a împărtăși din experiența lor profesională cu ceilalți coach-i sau a clarifica și îmbunătăți aspecte din practica lor de coach-i (cazuri întâlnite în practică). De asemenea, participanții sunt rugați să fie deschiși către noi experiențe, către a se expune în calitate de coach-i sau clienți în cadrul sesiunilor de practică, să se implice pentru a contribui la crearea unui spațiu interactiv și dinamic de învățare.
Participanții vor învăța metodologia de Învățare prin acțiune și vor practica competența ICF – Evoke awareness, urmărind:
- Diferența între întrebările orientate către conținut și cele către persoana clientului (the what/ the who)
- Diferența între chestiuni de clarificare (explorarea gândirii curente) și cele orientate către viitor/ soluții (explorare dincolo de gândirea curentă); momentul utilizării lor
Împărtășirea observațiilor – când este cel mai bun moment; utilizarea observațiilor sistemice
Speaker:
– are o experiență de peste 13 ani în coaching, acreditată ACC din 2013 și PCC din 2018. Lucrează cu manageri și lideri din companii multinaționale din Romania și alte țări europene, sprijinindu-i să își asume o prezență cât mai autentică de leadership, să își dezvolte noi competențe și abilitați și să treacă cu bine prin tranzițiile personale și profesionale. Din 2016 este formator în echipa școlii de coaching One2Coach și mentor coach ICF.
Eveniment gratuit pentru membrii ICF.
* Înregistrarea ta la acest eveniment se supune termenilor și condițiilor ICF România