Sesiuni facilitate de practică a competențelor definite de Federația Internațională de Coaching

Sesiuni facilitate de practică a competențelor definite de Federația Internațională de Coaching

ICF Romania Chapter propune comunității sale de coach-i un program structurat pentru a practica, explora și aprofunda, într-un cadru de învățare, competențele fundamentale ale coach-ilor profesioniști, așa cum sunt ele conturate de Federația Internațională de Coaching.
Prin lansarea acestui program, ICF România dorește să contribuie la susținerea practicii de coaching profesionist în România și să ofere membrilor săi oportunități de învățare cât mai variate și de înaltă calitate, menite să îi sprijine în demersurile individuale de acreditare în cadrul ICF și/sau de dezvoltare profesională continuă.

Alături de alte evenimente și acțiuni similare destinate dezvoltării profesionale a membrilor ICF România, programul de Sesiuni facilitate de practică contribuie la implementarea valorilor fundamentale asumate de organizația noastră, la nivel local și la nivel global: Profesionalism – dorim să stabilim și să demonstrăm standarde de excelență pentru calitatea, certificările și competențele coaching-ului profesionist, și Colaborare – dorim să promovăm crearea unei comunități profesionale cât mai puternice.

Modul de structurare al programului Sesiuni facilitate de practică – adresat în prezent doar membrilor ICF România – este sub formă de sesiuni facilitate de mentori coach-i înregistrați ICF, care se oferă (voluntar) să ghideze membrii să își crească nivelul de competență dedicat unei teme specifice.

Programul va avea 8 sesiuni, pornind de la cele 8 competențe definite de ICF.

Formatul sesiunilor, cu o durată maximă de 2 ore, va fi definit de mentor-coachul care îl susține, putând lua forma unor discuții libere pe competențe, oferirea de informații și sugestii pentru clarificarea anumitor nuanțe și detalii pe tema abordată, antrenament în triade sau sesiuni demo.

Sesiunile se desfășoară exclusiv în format online, pe platforma Zoom, în intervalul orar 18:00 – 20:00 (ora României).

Facem precizarea că aceste sesiuni nu vor putea fi contorizate ca sesiuni formale de mentorat, ci sunt sesiuni de antrenament benevole, în cadrul comunității ICF din România. Cu toate acestea, vom face demersuri către ICF de la nivel global, pentru fiecare sesiune în parte, pentru a putea acorda puncte CCE (Continuing Coach Education). În funcţie de aprobarea primită, vom comunica în cadrul fiecărei sesiuni, dacă aceste puncte vor fi acordate.

Pe viitor, ne dorim să extindem programul, pentru a oferi posibilitatea unui număr cât mai mare de coach-i și de persoane aflate în programe de formare în cadrul școlilor de coaching să ia parte la astfel de sesiuni axate pe aprofundarea cerințelor ICF cu privire la competențele unui coach profesionist.

Înscrieri

Înscrierea pentru fiecare sesiune în parte se face la adresa de email community@coachfederation.ro.

În urma înscrierii, fiecare participant va primi un email de confirmare și link-ul de participare, precum și câteva detalii privind formatul sesiunii.

Participarea este gratuită și este dedicată exclusiv membrilor ICF Romania.

Calendarul derulării Sesiunilor facilitate de practică

https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/2nov2021.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/16nov2021.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/14dec2021.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/18ian2022.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/8feb2022.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/1mar2022.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/22mar2022.png
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2021/10/12apr2022.png
Vă invităm să îi cunoașteți în continuare pe mentor coach-ii ICF România care vor găzdui și facilita aprofundarea și practica celor 8 competențe esențiale oricărui coach profesionist.
Mioara Șoldan

Mioara Șoldan


Modul: 2 noiembrie 2021 - Demonstrates Ethical Practice

Mioara Șoldan este Professional Certified Coach (ICF), cu o experiență de 8 ani în coaching individual și de echipă. Este, de 5 ani, fondator și trainer în cadrul unei școli de coaching, iar pasiunea pentru coaching a condus-o către dezvoltarea altor roluri conexe profesiei: mentor coach și supervizor în coaching. Motivația cea mai puternică pentru a face ceea ce face este credința că, prin creșterea nivelului de conștientizare, la nivel individual, contribuim colectiv la evoluția umanității. De aceea, proiectele de coaching pe care le creează și implementează vizează cu precădere transformarea culturilor organizaționale, prin integrarea mentalității de coaching.
Simona Gherasim

Simona Gherasim


Modul: 16 noiembrie 2021 - Embodies a Coaching Mindset

Simona Gherasim, MCC & Mentor Coach ICF, și-a început pregătirea formală în coaching, în anul 2007, cu coachingul sistemic, sub îndrumarea lui Alain Cardon. Pe parcursul anilor a urmat numeroase alte cursuri de pregătire și formări, cea mai recentă fiind cea în supervizare cu CSDT Bath. Una dintre plăcerile Simonei în coaching este acompanierea în calitate de mentor.
Ioan Nicuț

Ioan Nicuț


Modul: 14 decembrie 2021 - Evokes Awareness - Establishes and Maintains Agreements

Ioan Nicuț are background tehnic și de business inclusiv leadership și în ultimii 13 ani i-a petrecut în preocupări ce țin de transformare, psihanalitice și gestiune de conflict. Procesele pe care le propune clienților se bazează pe experiență clinică de peste 2700 de ore certificate de către Federația Internațională de Coaching prin titlul „Master Certified Coach”. Ioan este antrenat de ICF să evalueze competențe de coaching până la nivel PCC.
Daiana Stoicescu

Daiana Stoicescu


Modul: 18 ianuarie 2022 - Cultivates Trust and Safety

Daiana Stoicescu este Executive Coach si Coach Trainer, cu experiență de două decenii în comunicare în business și coaching. Lucrează cu antreprenori, leaderi, manageri și echipele lor și îi ajută să își atingă potențialul maxim. Deține certificări în coaching executiv, leadership embodiment și acreditarea de Master Certified Coach (MCC) acordată de către Federația Internațională de Coaching. Este membru fondator în Consiliul Director al Capitolului Local al Federației Internaționale de Coaching în România, unde a susținut creșterea notorietății profesiei de coach la nivel național. Acum, o mare parte din timp o alocă și formării de coachi profesioniști pentru că își dorește să contribuie la performanța liderilor și antreprenorilor care vor să fie din ce în ce mai buni în ceea ce fac.
Madi Radulescu

Madi Radulescu


Modul: 8 Februarie 2022 - Maintains Presence & 22 martie 2022 - Establishes and Maintains Agreements - Evokes Awareness

Madi Rădulescu, PCC, MBA, are o experiență de peste 13 ani în coaching executiv și team coaching și începand cu anul 2020 este mentor – coach înregistrat ICF. Este pasionată de dezvoltarea leaderilor, de impactul pe care îl poate crea dând acestora acces la perspective multiple, la propriile resurse, sprijinindu-i să iși asume rolul cu încredere întelegându-și propriile valori și credințe. Deviza după care se ghidează este: “Fii mereu cu mintea și cu inima deschise, învață continuu și viitorul se va arăta plin de șanse și oportunități.”
Monica Grigoriu

Monica Grigoriu


Modul: 1 martie 2022 - Listens Actively

Monica este un observator atent al modului în care oamenii interacționează în organizații și însoțește indivizi și echipe să își concentreze energia și atentia pe ceea ce este cu adevărat important în simplificarea vieții și activității lor. Ca Mentor Coach ICF de 11 ani, Monica invită coachii în formare și pe cei care vor să se perfecționeze să își antreneze și rafineze stilul de ascultare prin auto-observare și reflecție.
Dan Berinde

Dan Berinde


Modul: 12 aprilie 2022 - Facilitates Client Growth

Dan Berinde este coach certificat internațional, PCC ICF, din 2017, și trainer acreditat ANC-România. Este fondator și managing partner al Coaching Partners, o companie de coaching și consultanță, care oferă și programe de training în coaching, acreditate de ICF. Din anul 2018, Dan este mentor coach ICF, ajutând alți coachi să crească și să se certifice în cadrul ICF.
Experiența sa profesională include peste 10 ani de predare la nivel universitar, în special privind managementul financiar și al firmelor mici, 15 ani de experiență în executive management în companii din diverse sectoare, în special proiecte de anvergură privind schimbările generate de crize. În aceste proiecte a restructurat organizații complexe, a format și a oferit training unor echipe de management, a selectat și a oferit training managerilor de top.
Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte, care vor fi anunțate cu 2-3 zile înainte.
Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte, care vor fi anunțate cu 2-3 zile înainte.

Subscribe to our newsletter

    https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
    ICF Romania exists to lead the local advancement of the coaching profession.
    office@coachingfederation.ro
    GET IN TOUCHSocial links

    Subscribe to our newsletter

      https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
      ICF Romania exists to lead the local advancement of the coaching profession.
      office@coachingfederation.ro
      GET IN TOUCHSocial links

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.