Sesiuni facilitate de practică a competențelor definite de Federația Internațională de Coaching

ICF Romania Chapter propune comunității sale de coach-i un program structurat pentru a practica, explora și aprofunda, într-un cadru de învățare, competențele fundamentale ale coach-ilor profesioniști, așa cum sunt ele conturate de Federația Internațională de Coaching.
Prin lansarea acestui program, ICF România dorește să contribuie la susținerea practicii de coaching profesionist în România și să ofere membrilor săi oportunități de învățare cât mai variate și de înaltă calitate, menite să îi sprijine în demersurile individuale de acreditare în cadrul ICF și/sau de dezvoltare profesională continuă.

Alături de alte evenimente și acțiuni similare destinate dezvoltării profesionale a membrilor ICF România, programul de Sesiuni facilitate de practică contribuie la implementarea valorilor fundamentale asumate de organizația noastră, la nivel local și la nivel global: Profesionalism – dorim să stabilim și să demonstrăm standarde de excelență pentru calitatea, certificările și competențele coaching-ului profesionist, și Colaborare – dorim să promovăm crearea unei comunități profesionale cât mai puternice.

Modul de structurare al programului Sesiuni facilitate de practică – adresat în prezent doar membrilor ICF România – este sub formă de sesiuni facilitate de mentori coach-i înregistrați ICF, care se oferă (voluntar) să ghideze membrii să își crească nivelul de competență dedicat unei teme specifice.

Programul toamna 2022-primăvara 2023 va avea 2 serii de sesiuni – toamna și primăvara -, temele acestora pornind de la cele 8 competențe definite de ICF. Într-o sesiune pot fi abordate una sau mai multe competențe, la alegerea mentorului.

Formatul sesiunilor, cu o durată maximă de 1.5 ore, va fi definit de mentor-coach-ul care îl susține, putând lua forma unor discuții libere pe competențe, oferirea de informații și sugestii pentru clarificarea anumitor nuanțe și detalii pe tema abordată, antrenament în triade sau sesiuni demo.

Sesiunile se desfășoară în format online, pe platforma Zoom, în intervalul orar 18:00 – 19:30 (ora României).

Sesiunile se adresează tuturor coachilor ICF România care doresc să învețe, să practice, să exerseze – fie pentru dezvoltare profesională continuă, fie pentru certificare/recertificare, fie pentru obținere de puncte CCE.

Facem precizarea că aceste sesiuni nu vor putea fi contorizate ca sesiuni formale de mentorat, ci sunt sesiuni de antrenament benevole, în cadrul comunității ICF din România. De asemenea, scopul și formatul sesiunilor nu este nici unul de predare / training, ci sunt axate pe practica și exersarea competențelor definite de ICF.

Participanții sunt rugați să vină pregătiți pentru a practica intens (inclusiv în rol de clienți, cu subiecte pentru scurte sesiuni), a împărtăși din experiența lor profesională cu ceilalți coach-i sau a clarifica și îmbunătăți aspecte din practica lor de coach-i (cazuri întâlnite în practică). De asemenea, participanții sunt rugați să fie deschiși către noi experiențe, către a se expune în calitate de coach-i sau clienți în cadrul sesiunilor de practică, să se implice pentru a contribui la crearea unui spațiu interactiv și dinamic de învățare.

Înscrieri

Înscrierea pentru fiecare sesiune în parte se face la adresa de email community@coachingfederation.ro.

În urma înscrierii, fiecare participant va primi un email de confirmare și link-ul de participare, precum și câteva detalii privind formatul sesiunii.

Participarea este gratuită și este dedicată exclusiv membrilor ICF Romania.

Calendarul derulării Sesiunilor facilitate de practică

https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni01.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni02.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni03.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni04.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni05.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni06.jpg
https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/10/tabel2022-sesiuni07.jpg
Vă invităm să îi cunoașteți în continuare pe mentor coach-ii ICF România care vor găzdui și facilita aprofundarea și practica celor 8 competențe esențiale oricărui coach profesionist.
Daiana Stoicescu

Daiana Stoicescu


Modul: 11 octombrie 2022

How to Establish and Maintain Agreements in Coaching


Daiana Stoicescu este Executive Coach si Coach Trainer, cu experiență de două decenii în comunicare în business și coaching. Lucrează cu antreprenori, leaderi, manageri și echipele lor și îi ajută să își atingă potențialul maxim. Deține certificări în coaching executiv, leadership embodiment și acreditarea de Master Certified Coach (MCC) acordată de către Federația Internațională de Coaching. Este membru fondator în Consiliul Director al Capitolului Local al Federației Internaționale de Coaching în România, unde a susținut creșterea notorietății profesiei de coach la nivel național. Acum, o mare parte din timp o alocă și formării de coachi profesioniști pentru că își dorește să contribuie la performanța liderilor și antreprenorilor care vor să fie din ce în ce mai buni în ceea ce fac.
Madi Radulescu

Madi Radulescu


Modul: 15 noiembrie 2022

Cultivating Trust and Safety: Partnering with the client, from the very first meeting


Madi Rădulescu, MCC, MBA, are o experiență de peste 13 ani în coaching executiv și team coaching și începand cu anul 2020 este mentor – coach înregistrat ICF. Este pasionată de dezvoltarea leaderilor, de impactul pe care îl poate crea dând acestora acces la perspective multiple, la propriile resurse, sprijinindu-i să iși asume rolul cu încredere întelegându-și propriile valori și credințe. Deviza după care se ghidează este: “Fii mereu cu mintea și cu inima deschise, învață continuu și viitorul se va arăta plin de șanse și oportunități.”
Rodica Obancea

Rodica Obancea


Modul: 13 decembrie 2022

Bermuda Triangle in Coaching – The Space Where Most of the Coaching Can Be Lost


Rodica Obancea - MCC, activează ca și coach profesionist din 2007 și are parteneriate de coaching cu lideri și echipe de leadership din industrii și organizații variate, în Romania și international. De-a lungul călătoriei de coach profesionist, Rodica a practicat coachingul ca fiind un stil de viață și un stil de business, și a creat proiecte, echipe și companii ce au această înțelegere la bază. Este pasionată de antreprenoriat și crede că ne putem antrena curajul de a fi și a face ceea ce ne dorim cu adevărat, onorand potențialul nostru cel mai înalt. Apreciază colaborarea cu alți coach și rezultatele atinse împreună și este mentor – coach din 2020.

Rareș Manolescu

Rareș Manolescu


Modul: 17 ianuarie 2023

The Systemic Dimension of Listening in Coaching


Rareș Manolescu, PCC, are o experiență de 26 ani în training, peste 17 ani ca manager și antreprenor și aproape 16 ani de coaching individual și cu echipe, devenind unul din cele mai cunoscute nume de pe piața de training și coaching din România. Experiența sa de coaching sistemic și profunda înțelegere a motivației umane îi ajută pe participanți să devină mai implicați în procesul de învățare și îi îndrumă înspre acțiune. Rareș lucrează cu companii multinaționale și cu CEO, Manageri Seniori ori antreprenori de pe 5 continente și a ținut workshopuri, sesiuni de coaching sau conferințe în peste 25 de țări. Din 2020, odată cu trecerea în virtual, managerii cu care lucrează sunt din peste 45 de țări de pe toate continentele. El a contribuit semnificativ la lansarea și dezvoltarea Blanchard International România, divizie a companiei Human Invest. În prezent este partener regional al Metasysteme Coaching în regiunea EMEA, lucrând alături de Alain Cardon la dezvoltarea coachingului sistemic în Orientul MIjlociu si Europa.
Monica Grigoriu

Monica Grigoriu


Modul: 14 martie 2023

Evokes Awareness


Monica Grigoriu, MCC, este un observator atent al modului în care oamenii interacționează în organizații și însoțește indivizi și echipe să își concentreze energia și atentia pe ceea ce este cu adevărat important în simplificarea vieții și activității lor. Ca Mentor Coach ICF de 11 ani, Monica invită coachii în formare și pe cei care vor să se perfecționeze să își antreneze și rafineze stilul de ascultare prin auto-observare și reflecție.
Mioara Șoldan

Mioara Șoldan


Modul: 4 aprilie 2023

Developing an Ongoing Reflective Practice to Enhance One’s Coaching


Mioara Șoldan este Professional Certified Coach (ICF), cu o experiență de 9 ani în coaching individual și de echipă. Este, de 6 ani, fondator și trainer în cadrul unei școli de coaching, iar pasiunea pentru coaching a condus-o către dezvoltarea altor roluri conexe profesiei: mentor coach și supervizor în coaching. Motivația cea mai puternică pentru a face ceea ce face este credința că, prin creșterea nivelului de conștientizare la nivel individual, contribuim colectiv la evoluția umanității. De aceea, proiectele de coaching pe care le creează și implementează vizează cu precădere transformarea culturilor organizaționale, prin integrarea mentalității de coaching.
Simona Gherasim

Simona Gherasim


Modul: 16 mai 2023

Coaching Supervision - maps & models


Simona Gherasim, MCC & Mentor Coach ICF, și-a început pregătirea formală în coaching, în anul 2007, cu coachingul sistemic, sub îndrumarea lui Alain Cardon. Pe parcursul anilor a urmat numeroase alte cursuri de pregătire și formări, cea mai recentă fiind cea în supervizare cu CSDT Bath. Una dintre plăcerile Simonei în coaching este acompanierea în calitate de mentor.
Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte, care vor fi anunțate cu 2-3 zile înainte.
Vă invităm să urmăriți și informațiile postate pe platformele de social media ale ICF România, pentru detalii suplimentare privind fiecare sesiune în parte, care vor fi anunțate cu 2-3 zile înainte.

Subscribe to our newsletter

    https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
    ICF Romania exists to lead the local advancement of the coaching profession.
    office@coachingfederation.ro
    GET IN TOUCHSocial links

    Subscribe to our newsletter

      https://coachingfederation.ro/wp-content/uploads/2022/02/logo_footer_white.png
      ICF Romania exists to lead the local advancement of the coaching profession.
      office@coachingfederation.ro
      GET IN TOUCHSocial links

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.

      2023 © ICF ROMANIA. Crafted by Frame Design.